10 zaručených způsobů jak zlepšit svůj život

Necítíte se pohodlně? Chce v životě něco změnit? Zkuste některý z následujících tipů:

  1. Zaměřte se na sebe – všichni mluví o tom a všude čteme, že „změníme svět“. Uděláme něco, co změní ostatní. Pěkné. Záslužné. Ale je to praktické? Zkuste se napřed zaměřit na to změnit sebe, svoji rodinu, komunitu do které patříte nebo město, ve kterém žijete. Pokud to dokážete, váš vliv se sám rozšíří na celý svět.
  2. Nezapomeňte na svoje poslání – celý život je o rozhodnutích a kompromisech. Často se rozhodujete mezi bezpečím (v jakémkoliv smyslu) a smyslem vašeho počínání. Dokážete si představit, že jste žijete v bezpečí, zajištění, ale váš život nemá smysl? Jak jste na tom teď?
  3. Věnujte se lide, které máte rádi – jde dohromady mít realizovat svoje poslání a zároveň mít čas na všechny lidi, které máte rádi. Oboje je full-time job a skoro to vypadá, že si musíte vybrat. Ve skutečnosti je klíč v tom se obojímu věnovat na 100%. Ne tedy se svoji rodinou a dětmi jen „být“, ale čas aktivně prožívat – naplno. Na 100%. A když pracujete na tom, co považujete za svoje poslání, věnovat se tomu na 100% bez jakéhokoliv rušení.
  4. Dovolte si myslet – naše výchova, znalosti nebo zkušenosti nás uzamykají do systému, kterému věříme a podle kterého reagujeme na všechno, co k nám přichází. Nebuďte rigidní a dovolte si pomyslet na to, že systém, podle kterého reagujete nemusí být správný. Jen tak se můžete dále učit a dále rozvíjet.
  5. Buďte zvídaví – čtěte články, časopisy a knihy, co vás zajímají. Poslouchejte podcasty nebo se dívejte na dokumenty o věcech, co vás zajímají. Budete dostávat nové podněty, ve vaší práci i osobním životě budete mít inspiraci pro tvořivou činnost.
  6. Buďte zdvořilí – v dnešní rychlém světě zaměřeném na výkon je zdvořilost nedostatkovým zbožím. Praktikujte zdvořilost a uvidíte, jak vděčně ji budou lidé přijímat.
  7. Vydělávejte jak to jde – vydělávání peněz není nic špatného. Když se nemusíte každý měsíc bát o to, že nemáte na zaplacení složenek, budete žít výrazně klidněji. Když máte dost peněz, můžete více pomáhat ostatním. Samotné peníze jsou jen čísla nemající význam. Když jim ale význam dáte, zmultiplikujete jejich účinek z užití jednotlivcem (jen vámi) na pomoc komunitě nebo ještě většímu okruhu lidí.
  8. Nedělejte věci, které jsou proti vašim hodnotám – lži, neplnění dohod, podrazy nebo podvody – ať už větší nebo menší – vám mohou krátkodobě přinést výhody. Dlouhodobě ale budete muset žít s přetvářkou a vnitřní rozpolceností.
  9. Užívejte si sex se svým partnerem často – váš partner je nejbližší člověk, kterého máte. Kromě samotného potěšení, které sex přináší, ním také posilujete blízkost a vzájemnost.
  10. Zamyslete se nad názory druhých – co člověk, to názor. V uspěchané době často nemáme čas přemýšlet co přesně daný člověk říká a hlavně proč. A často jej šmahem odsoudíme. Zkuste se zastavit a popřemýšlet nad sdělením, co vám chce říct.

Více si můžete přečíst v tomto článku.

Přečtěte si také další články na našem webu.

Mgr. Jakub Nosek, MBA, ACC (nosek@yes4grow.cz) je business mentor a management konzultant s téměř 16 lety zkušeností v oblasti poskytování služeb zaměřených na výkon, rozvoj a zvyšování efektivity jednotlivců i firem. Je zaměřen na rozvoj společností, zvýšení efektivity a motivaci pracovníků. Je aktivním účastníkem (poradcem, mentorem, porotcem) v různých akcelerátorech, start-up soutěžích a dalších programech podporujících rozvoj nových projektů a také hodnotitelem mnoha dotačních programů v České republice i Evropské unii.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *